Het is belangrijk voor hiringmanagers om open en eerlijk te communiceren met sollicitanten.

Het kan een positieve impact hebben op de sollicitatie-ervaring en de reputatie van het bedrijf. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt is het zeker niet verstandig om “hard to get” te spelen.

Talent is schaars: Er is momenteel veel concurrentie om talent, vooral in bepaalde sectoren en functies. Sollicitanten hebben vaak meerdere opties en kunnen snel van gedachten veranderen als ze het gevoel hebben dat een bedrijf niet enthousiast is.

Positieve ervaring: Een positieve sollicitatie-ervaring kan een blijvende indruk achterlaten bij sollicitanten, zelfs als ze uiteindelijk niet worden aangenomen. Dit kan leiden tot mond-tot-mondreclame en een betere reputatie voor het bedrijf.

Transparantie en vertrouwen: Eerlijkheid en transparantie zijn essentieel voor het opbouwen van vertrouwen tussen het bedrijf en de sollicitant. Als een hiringmanager oprecht geïnteresseerd is in een kandidaat, moet hij of zij dat laten blijken.

Lange termijn relatie: Het aannemen van een nieuwe medewerker is niet alleen een kortetermijnbeslissing. Het gaat om het opbouwen van een langdurige werkrelatie. Een positieve start kan de basis leggen voor een succesvolle samenwerking.

Kortom, hiringmanagers, “laat het gewoon weten dat je iemand interessant vindt voor de job”!  Het is een win-win situatie voor beide partijen.

 

Terug naar overzicht