Sollicitatietips

Je krijgt de kans om jezelf van je beste kant te laten zien. Een goede voorbereiding voor die eerste indruk is essentieel. Daarom geven wij jou enkele bruikbare tips!

  • Tip 1: Kom op tijd (liever iets te vroeg dan te laat) en zorg dat je van jezelf 3 eigenschappen weet te benoemen die bevestigen waarom jij hier gaat slagen. Waarom ben je geschikt voor deze functie?

  • Tip 2: Bedenk ook 3 leerdoelen waar jij nog aan wil werken. Benoem dingen die je graag wil verbeteren en waar er ruimte is om te groeien in jouw carrière.

  • Tip 3: Bezoek van tevoren de website of een (fysieke) vestiging zodat je weet waar het bedrijf voor staat. Doe je Googles. Neem een actieve houding aan tijdens het gesprek.

  • Tip 4: Kleed je netjes, passend bij de baan. Besteed aandacht aan je uiterlijk en wees er bewust van dat jij het visitekaartje van je mogelijk nieuwe werkgever gaat zijn.

Heb je een sollicitatiegesprek via een app? Op de volgende pagina geven wij jou aantal belangrijke tips die je helpen te slagen in jouw videogesprek! Een sollicitatie via video, hoe pak je het aan? Solliciteren via een videogesprek voelt toch iets anders dan een gesprek fysiek bij hen op locatie. Hieronder geven wij jou enkele bruikbare tips voor een goede voorbereiding op het videogesprek!

  • Tip 5: Wees op tijd en zorg voor een plek waar je ongestoord een gesprek kunt voeren. Denk aan dat het voldoende verlicht is en je niet afgeleid wordt door achtergrondgeluiden.

  • Tip 6: Test voor het gesprek de technische apps, de audio/video connectie en ook of je internetsnelheid toereikend is. Kun jij al via een e-mail link een video meeting accepteren en bijwonen?

  • Tip 7: Neem een goede houding aan en bedenk wat je van jezelf in beeld brengt. Ben je goed zichtbaar? Zorg dat je camera stabiel staat. Let er ook op dat je enthousiast overkomt.

  • Tip 8: Kleed je netjes, passend bij de baan. Besteed aandacht aan je uiterlijk en wees er bewust van dat jij het visitekaartje van je mogelijk nieuwe werkgever gaat zijn.

En als laatste, smile :) Je kunt het! Veel succes en wij horen graag hoe je het gesprek hebt ervaren.