Ze spelen een belangrijke rol in het aannemen van nieuwe werknemers.

Ze zijn verantwoordelijk voor het vinden van de beste kandidaten voor een functie, en ze moeten ervoor zorgen dat de wervingsprocessen soepel verlopen.

In sommige gevallen kunnen HR managers en corporate recruiters arrogant overkomen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals:

  • Ze hebben de macht. HR managers en corporate recruiters hebben de macht om kandidaten af te wijzen of te accepteren. Dit kan soms leiden tot een gevoel van superioriteit, wat zich kan uiten in arrogant gedrag.
  • Ze hebben een drukke baan. HR managers en corporate recruiters hebben vaak een drukke baan. Ze moeten veel sollicitaties verwerken en interviews afnemen. Dit kan leiden tot stress en vermoeidheid, wat op zijn beurt tot arrogant gedrag kan leiden.
  • Ze zijn niet altijd goed getraind. Dit kan leiden tot onzekerheid en ongemak, wat op zijn beurt tot arrogant gedrag kan leiden.

Natuurlijk zijn niet alle HR managers en corporate recruiters arrogant. Er zijn veel professionals in deze sector die hard werken om kandidaten te helpen bij het vinden van de juiste baan en zich in de gesprekken anders opstellen. Wij kennen daar gelukkig zelf ook veel voorbeelden van. En waarom ook niet, vriendelijk en professioneel gedrag, beleefd zijn tegen kandidaten, het stellen van relevante vragen en bereidwillig om te luisteren naar de kandidaten, het brengt ze verder.

Tips voor kandidaten

Je kunt een aantal dingen doen om te voorkomen dat je met arrogant gedrag te maken krijgt:

  • Doe je onderzoek. Lees meer over het bedrijf en de functie waar je op solliciteert. Dit zal je helpen om je beter voor te bereiden op het sollicitatiegesprek.
  • Wees zelfverzekerd. Als je zelfverzekerd bent, ben je minder geneigd om je door arrogant gedrag te laten intimideren.
  • Wees professioneel. Zelfs als je te maken krijgt met arrogant gedrag, is het belangrijk om jezelf professioneel te blijven gedragen.

Conclusie

Vriendelijke HR managers en corporate recruiters zijn belangrijk voor een positieve wervingservaring. Door vriendelijk en professioneel te zijn, kunnen ze kandidaten het gevoel geven dat ze gewaardeerd worden en dat ze een kans hebben om te slagen.

Een negatieve ervaring in het wervingsproces heeft uiteindelijk ook gevolgen voor het imago van het bedrijf, dus HR-managers denk goed na over jullie effect op de kandidaten!

Terug naar overzicht