Terug naar overzicht
  • Branche

    Retail / Winkel

  • Gewenst aantal uren

    38 - 40 uur

  • Plaats

    Heemstede

Franchisen bij een aanbieder van A-merken sanitair

De formule van onze relatie is een concept waarin al het mogelijke is gedaan om te zorgen dat de verkopers zich 100% kunnen concentreren op de klant. De franchisenemer kan zich binnen het concept op de klant én het verkooppersoneel richten. Alle mogelijke randzaken zoals logistiek en service, bouw en inrichting van de showrooms worden centraal geregeld door het hoofdkantoor. Ze hebben al 35 jaar ervaring en winkels door heel het land.

Hoe werkt het?

Samen met onze opdrachtgever wordt een besloten vennootschap opgestart waardoor voor de startende ondernemer het risico beperkt is en de kansen maximaal zijn. Dit hard franchise concept is hiermee ook uitermate geschikt als nieuwe uitdaging voor bijvoorbeeld goede verkopers of bedrijfsleiders. Bovendien krijg je als franchisenemer een vast salaris én een uitkering van de winst.
Als franchisenemer ben je vanzelfsprekend verantwoordelijk voor de aansturing van jouw vestiging en het behalen van omzet en winst. Ook ben je dagelijks bezig met het trainen van je medewerkers en zorg je voor foutloze bestellingen. Het grootste deel van het assortiment is op voorraad in het afhaalmagazijn. De op maat gemaakte en bestelde producten worden door de centrale logistieke afdeling verwerkt en daar heb je als ondernemer dus geen omkijken meer naar. Ook staat er een team aan orderverwerkers tot je beschikking voor de uitgebreide bestellingen.

De showroom

De showrooms variëren in grootte van 650 tot 1.000 m2 en zijn ruim en overzichtelijk ingericht met een frisse, dynamische en moderne uitstraling. Een zeer groot productassortiment wordt op verschillende wijzen professioneel gepresenteerd. Ook is er een actieplein ingericht met een wisselend aanbod van aantrekkelijk geprijsde artikelen die tevens in de marketing worden opgenomen.

De doelgroep

Het is een formule die A-merken sanitair verkoopt, maar zich wel richt op kostenbewuste klanten die hoge kwaliteitseisen stellen aan de producten en de winkel. Iedereen zal zich thuis kunnen voelen in de showrooms.
Ze hanteren landelijk het laagste prijsniveau en dit succesvolle verkoopargument is dan ook een goede klantentrekker voor het bedrijf.

Financiering en resultaten

Om te starten is een eigen investering van € 25.000,- tot € 50.000,- vereist. Dit wordt gebruikt om de showroom in te richten en verschillende aanloopkosten voor de eerste drie maanden te financieren. Deze totale kosten bedragen ongeveer € 500.000,-. Deze kosten, minus de eigen investering, worden gefinancierd door de opdrachtgever.
De gemiddelde omzet per vestiging ligt gemiddeld tussen de € 1.200.000,- en de € 3.500.000,-

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures