(Henk Liefhebber tegen een medewerker)

In de wereld van LiefhebberHR, waar teleurstellingen en onverwachte reacties nog wel eens voorkomen, is “normaal” relatief. Het is een plek waar opdrachtgevers en kandidaten de verwachtingen vaak niet waarmaken. Maar juist die onvoorspelbaarheid maakt het werk interessant.

Wanneer je werkt met een open communicatiestijl en dingen ziet die anderen misschien ontgaan dan moet je soms diep graven om anderen uit hun vastgeroeste denkpatronen te trekken. Het vergt moed om tegen de stroom in te gaan, om (gevoelsmatige-) onrecht en narigheid met een professionele houding te trotseren.

En toch, onderaan de streep, creëer je iets moois. Je maakt mensen blij, ook al zien ze niet altijd wat jij ziet. Het is een vak waarin je met kracht en doorzettingsvermogen werkt. Makkelijk? Verre van dat. Maar de voldoening is onbetaalbaar.

Voor een LiefhebberHR medewerker is veerkracht een essentiële eigenschap. Je moet een  beetje “gek” zijn om in zo’n uitdagende omgeving te werken.

Je moet een diepe passie hebben voor het helpen van anderen. Het vermogen om door te zetten, zelfs als dingen niet gaan zoals gepland. Ook vergt het emotionele intelligentie om met teleurstellingen om te gaan. Je moet begrijpen dat niet alles onder jouw controle valt en dat mensen soms onverwachte keuzes maken.

Als je vasthoudt aan vaste denkpatronen, zul je moeilijkheden ervaren. Een beetje “gek” zijn betekent dat je bereid bent om buiten de gebaande paden te denken en creatieve oplossingen te vinden. Het is verleidelijk om bij de eerste tegenslag op te geven. Maar als je een doorzetter bent, kun je zelfs uit teleurstellingen waardevolle lessen halen.

Ondanks de uitdagingen is er een diepe voldoening in het creëren van positieve verandering in het leven van anderen. Dat gevoel maakt het de moeite waard.

Dus ja, een beetje “gek” zijn kan je helpen om bij ons te gedijen. Het is een reis vol ups en downs, maar met volhouden, maken we echt een verschil.

LiefhebberHR: waar normaal niet bestaat, maar waar passie en veerkracht de boventoon voeren.

Terug naar overzicht