Vakantie is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk voor je gezondheid en welzijn.

Als je op vakantie gaat, ben je minder gestrest, heb je meer energie en ben je gelukkiger.
Tijdens vakantie heb je de tijd om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Je bent niet meer bezig met werk, deadlines en andere verplichtingen. Dit geeft je rust en helpt je om je batterij weer op te laden.

Op vakantie kom je in aanraking met nieuwe mensen, culturen en omgevingen. Dit kan je helpen om je horizon te verbreden en nieuwe inzichten te krijgen. Dus ook bij het anders kijken naar en over je werk. Vakantie is een goede tijd om samen met je vrienden en familie te zijn. Je kunt samen nieuwe dingen beleven en mooie herinneringen maken.

Als je gelukkig en gezond bent, ben je ook productiever op je werk. Je bent creatiever en je hebt meer energie om nieuwe dingen te leren. Dit heeft ook een positieve invloed op je collega's en op de organisatie als geheel.

Tips voor een goede vakantie

  • Plan je vakantie goed en neem voldoende tijd om te ontspannen.
  • Ga naar een plek waar je je goed voelt en waar je nieuwe dingen kunt beleven.
  • Neem je telefoon en/of laptop mee, maar gebruik ze niet te veel. Beter nog… laat ze thuis en gebruik ze helemaal niet.
  • Neem de tijd om samen met je vrienden en familie te zijn.

Vakantie is dus een belangrijk onderdeel van je leven. Het is een tijd om te ontspannen, nieuwe ervaringen op te doen en te genieten van het leven. 

Vergeet niet dat we werken om te leven en niet andersom.

Terug naar overzicht