Ja, er is nog steeds een goede kans dat bedrijven en kandidaten elkaar vinden, zelfs als beide partijen op zoek zijn naar de perfecte match.

Hieronder een paar zaken die zowel bedrijven als kandidaten kunnen doen om de kans op een succesvolle match te vergroten:

Wees duidelijk over wat je zoekt. Zowel bedrijven als kandidaten moeten duidelijk zijn over wat ze zoeken in een match. Bedrijven moeten hun vacatures goed omschrijven en de vereiste vaardigheden en ervaring specificeren. Kandidaten moeten hun cv's en sollicitatiebrieven aanpassen aan de specifieke functie waarop ze solliciteren.

Wees flexibel. Het is niet altijd mogelijk om de perfecte match te vinden. Soms moeten zowel bedrijven als kandidaten bereid zijn om wat toe te geven om een match te vinden die voor beide partijen gunstig is. Zo wordt bijna perfect toch een goede match.

Wees proactief. Zowel bedrijven als kandidaten moeten proactief zijn in hun zoektocht naar een match. Bedrijven moeten hun vacatures op verschillende kanalen promoten, zoals online vacaturesites, sociale media en brancheverenigingen. Kandidaten moeten hun netwerk onderhouden en deelnemen aan evenementen en workshops om potentiële werkgevers te ontmoeten. Ook het nemen van initiatief (waaronder het nabellen van een afwijzing) door een kandidaat kan de kansen aanzienlijk vergroten. 

Terug naar overzicht