Voor wie zijn wij er?

Verkopers zijn er in alle soorten en maten. Wij onderscheiden er een aantal in de onderstaande omschrijvingen zodat jij kunt zien welk type het beste past bij jouw kijk op het verkoopvak. Het kan jou verder helpen bij het kiezen van de juiste verkoopbaan.

De buitendienstverkoper

Jij woont in je auto en jij parkeert jouw huis graag voor de deur van je klant. In een persoonlijk gesprek ben jij op je best. Je moet en zal jouw klant in de ogen kijken. Binnen zitten is niets voor jou. Een vrije vogel sluit je niet op in zijn kooi. Je bent een echte kilometer vreter.

Bekijk vacatures

 

De detailhandel verkoper / slow retail verkoper

Je vindt het prettig als mensen jouw winkel binnenlopen om daarna door jou geholpen te worden. Verkopen op een winkelvloer of in de showroom (voor gevorderden) vraagt om inlevingsvermogen, snel schakelen, productkennis en bovengemiddelde klantvriendelijkheid. De klant anno nu weet via allerlei bronnen (o.a. internet) al heel veel over de producten die jij aanbiedt waardoor hij minder vaak bij een vestiging naar binnen toe stapt. Als de klant jou bezoekt dan moet hij ook van jou zijn anders ben jij ‘m kwijt. De klant van vandaag wil verwend worden door een productbeleving die jij hem bezorgt. En ja, soms is het stil in de showroom… en in de weekends werk je. Retail is meestal een aangeboren eigenschap voor deze verkoper.

Bekijk vacatures

 

De beddenverkoper

Deze verkoopsoort is alert in een oase van rust. Terwijl de klant eens heerlijk proef gaat liggen weet de verkoper zijn product en vakkennis te combineren en zijn/haar onderhuidse drang tot scoren. De showroom is altijd goed verzorgd en up to date. In een half uur een bed verkopen, dat kan. 1,5 uur bezig zijn, kan ook. De verkoper heeft de tijd, zolang als nodig is. Het jachtseizoen is meestal geopend in het weekend en op koopavonden.

Bekijk vacatures

 

De senior verkoper

Jou maken ze niets meer wijs. Jij hebt zoveel ervaring opgedaan dat er maar weinig is waar jij je nog over verbaast. Graag help jij anderen (jongere verkopers) met jouw kennis. Het vak wil jij niet los laten want dit is wat jij kan en waar jij goed in bent.

Bekijk vacatures

 

De verkoop ondersteuner

Ook wel bekend als de klanten service medewerker. De vraagbaak van het bedrijf. Deze klantvriendelijke professional wil het de klant 100% naar het zin maken en lost al zijn problemen op. Hij heeft verstand van alles en wat hij nu niet weet dat zoekt hij op en weet hij dus later wel. Er is geen betere klant dan een tevreden klant voor deze professional.

Bekijk vacatures

 

De afsprakenverkoper / leadgenerator

Omdat jij het leuk vindt om bedrijven te benaderen en er achter te komen wat er zich afspeelt in het hoofd van een ondernemer weet jij snel te achterhalen wat zijn behoeftes zijn. Jij verkoopt niets (dat laat jij aan de dealclosers over) maar jij zet de klant wel perfect voor. Jij bent niet het type killer maar wel een lokker, een verleider. Aan anderen de taak om de vis op het droge te krijgen.

Bekijk vacatures

 

De verkoper van financiële producten

Je houdt ervan om in een hecht team de strijd aan te gaan met de gevestigde orde. Jij biedt alternatieve beleggingsproducten aan met een waardevast karakter. De financiële wereld boeit jou maar je wil niet in een strak keurslijf lopen. Hiervoor ben jij een te vrije jongen. De beste willen zijn en doorgroeien zijn vanzelfsprekend voor jou. Succesvolle ondernemers overtuigen is geen appeltje-eitje maar jij hebt deze uitdaging nodig. Elke deal is weer een kick die motiveert naar meer. De gronden liggen in Nederland, de verkopers bepalen zelf waar hun plafond ligt.

Bekijk vacatures

 

De agressieve verkoper

Jij geeft vol gas, altijd. Nee bestaat niet en Ja moet. Waarom? Omdat jij dat zo vindt. Ieder gesprek is buigen of barsten. Jij hebt de leiding en niemand anders. Als jouw klant niet doet wat jij wil dan is hij dom….

Bekijk vacatures

 

De té lieve verkoper

Kan ik dat wel zeggen tegen de klant? Is dat niet te brutaal? Wat zal die ander wel niet van mij denken als ik voor mijzelf en mijn product opkom. Ik doe precies wat de klant wil dus daar is toch niets verkeerds aan? Als de klant mij nodig heeft dan belt hij wel….

Bekijk vacatures

 

De deur-aan-deur verkoper

Jij vindt het super om direct contact te maken met je klant. Achter elke deur een nieuwe kans om te scoren. Jij kijkt de mensen die opendoen altijd recht in de ogen. Jouw glimlach en duidelijke uitleg zorgen voor de rest. Je kunt snel echt contact maken en vriendjes worden met iedereen. Snel schakelen en je aanpassen aan nieuwe situaties zitten jou in het bloed. Natuurlijk kun jij tegen Nee. Jouw doorzettingsvermogen helpt jou je doelen te bereiken.

Bekijk vacatures

 

De sales engineer

Jij bent iemand die met zijn technische kennis en commercieel inzicht de markt bewerkt. Technische snufjes, machines, gereedschap, de bouw.. kortom het maken en verbeteren van technische processen. Jij smult hiervan. Als jij iets verkoopt dan moet het wel werken en heb je dat met je eigen ogen (en handen) kunnen vaststellen. Techniek boeit jou. Zo ben je geboren.

Bekijk vacatures

 

De salestijger

Jij voelt je als de koning van de jungle wanneer je de telefoon oppakt om jouw gesprekspartners te overtuigen. Je begrijpt de voordelen van de telefoon. Je bent wie je wil zijn en jij bepaalt hoe goed je wordt. Die glimlach is niet van je gezicht af te slaan wanneer je belt. Elk gesprek geef jij weer 100%. Draaien die nummers. Jij ziet jouw klanten door je oren te gebruiken.

Bekijk vacatures

 

De autoverkoper

Jij houdt van auto’s. Je bent al van kinds af aan gek van alles dat zich op vier wielen voortbeweegt. Door jouw aderen stroomt benzine (of diesel). Jij weet met jouw passie voor auto’s de koper echt te raken.

Bekijk vacatures

 

De relatiegerichte verkoper

Jij vindt het belangrijk om een band op te bouwen met je klant. Een keer iets verkopen is leuk maar twee keer is nog leuker. Je vindt het belangrijk dat jullie elkaar echt leren kennen en als het product niet bij de klant past dan geef jij dat ook aan, alles voor de goede relatie.

Bekijk vacatures

 

De ICT-verkoper

Computers, software, data, kortom ICT. Dat is wat jou boeit. Jij snapt dat de wereld in een rap tempo digitaliseert. Jij wil niet wachten totdat de IT-trein eindelijk bij jouw station stopt, nee jij bent al een poos geleden opgestapt. Jij adviseert graag anderen over de oneindige mogelijkheden die er zijn. Bedrijven zijn bij jou in goede handen omdat jij jouw kennis van de materie ook nog in gewone mensentaal weet over te brengen.

Bekijk vacatures

 

De Recruiter (de talent verkoper)

Tegenwoordig is een recruiter ook een echte verkoper, hij verkoopt de diensten van zijn bedrijf aan zijn opdrachtgevers en daarna verkoopt hij ook de vacatures aan zijn kandidaten. Het lijkt allemaal heel eenvoudig maar zo makkelijk is het niet. Het obstakel heet “de mens” (ook bekend onder het synoniem “de kandidaat”) een ingewikkeld individu met eigen wensen, ambities en beperkingen. Bovendien vind jij maar eens het schaap met de vijf poten waar jou klant je voor inhuurt. Misschien bestaat dit schaap wel helemaal niet. Kortom een recruiter is een persoon die tegen teleurstellingen kan, grenzeloos optimistisch is, sociaal is ingesteld en iemand die heel goed kan puzzelen.

Bekijk vacatures

 

De junior verkoper

Echt weten wat jij wil…mwah… jij ziet wel waar het schip strandt. Misschien vindt jij het wel leuk. Wie weet levert het jou complimenten, een mooi inkomen en een carrière is sales op. Nooit echt aan gedacht eigenlijk. Maar laten we het gewoon eens proberen. ‘No guts no glory’. Jij hoort in jouw omgeving wel vaker; “Jij zou de verkoop in moeten met jouw babbel’ .

Bekijk vacatures

 

De callcenterverkoper

Jij kunt best een steuntje in de rug gebruiken door middel van een script en directe coaching van jouw supervisor is ook geen overbodige luxe. Je belt via een systeem dat jou in goede banen leidt. Meestal bel je klanten na van grote landelijke spelers. Je verlengt abonnementen of je zorgt telefonisch voor een upgrade. Je bent helemaal op je gemak in een jonge en dynamische werkcultuur. Deze baan is in veel gevallen een eerste kennismaking met het verkoopvak en dient vaak als springplank naar de zwaardere functies.

Bekijk vacatures

 

De warme verkoper

Jij houdt er niet van om koud te bellen. Jij hebt graag van te voren al een aanknopingspunt. Er moet al een link zijn met het bedrijf waarvoor je belt en bij voorkeur moet jouw gesprekspartner zelf het initiatief hebben genomen. Kortom jouw klanten zijn al warm en jij maakt ze heet!

Bekijk vacatures

 

De vlotte verkoper

Jij hebt een vlotte babbel en maakt makkelijk contact. Jouw presentatie is (mede dankzij jouw kleding) uitstekend. Je houdt ervan om veel vakjargon en oneliners te gebruiken, je speelt handig in op het gevoel van je gesprekspartner. Het gaat jou echter maar om een ding… scoren.

Bekijk vacatures

 

Inloggen

Liefhebber HR gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.